lost in paris

fredag, april 20, 2007

påsklovsangst vs. vårlycka

denna veckan har jag haft påsklov. sånär som på några jobbtimmar varje dag har jag inte gjort många knop. eller ganska många egenligen, men inte som i vanliga fall. det gör mig rastlös att inte göra något. jag har nog aldrig varit en sådan som klarar av att bara slöa mer än en dag åt gången, och i kombination med den nyliga "hemkomsten" från sverige blev jag bara hemlängtig, michilängtig och ledsen. blä. jag försökte pigga upp mig med att ha på mig min fina nya klänning och hiva i mig starbuckskaffe, men det hjälpte föga.

men då kom miriam ridande på sin vita springare och tryckte i mig sushi, marie antoinette och nyttig frukost. då kändes det genast bättre. igår avancerade till och med allmäntillståndet till vårlycka! miriam, jag, benjamin och nya småländska bekantskapen martin hade en gediget dekadent kväll. det började som en picnic med alldeles för mycket av det goda (paj-pizza, rosé, rött, pistagenötter och mintkyssar -tack för dem juliahjärtat!), utvecklades till en rödvinspromenad med ameliesightseeing genom montmartre, några konsertminuter och allmän grundkurs i hur man..hmm..förför en parisiska ("gå lite strategiskt åt hennes håll"), och avslutades, passande nog, på det erotiska museet och med en sväng i en "erotic supermarket". det absolut minst upphetsande jag har upplevt i mitt liv... jag må vara pryd men uäck!
(anna - "jag vill aldrig mer ha sex!"
miriam- "jag håller inte med.")
men riktigt kul var det! en perfekt vårkväll. picnic forever. may there be many more.


benjamin är riktigt het i mina brills

vi var dekadenta (men nu är vi på bussen hem)

Etiketter: , , , ,

torsdag, april 19, 2007

nu är det rågade måttet stekt. nu vägrar datorjävlen synkronisera min i-pod eller ta emot mina bilder från kameran också. ja jag vet det är dagens i-landsproblem men det är ett äckligt stort sådant för mig! dööö helvetesmaskin!!! räcker det inte att du spontandör ibland (helst när man inte har sparat på ett tag) måste du vara ur funktion på alla sätt? det här är allt jag begär av dig, är det så jävla svårt?! hata hata hata!!!!

Etiketter:

måndag, april 16, 2007

när förvandlades den småunkna storstaden jag har till andra hem till ett paradis? redan när jag anlände igår kväll kände jag det, luften var ljum och jag kunde inte ha mer än linne halv tio på kvällen. våren hade kommit och dragit vidare, lämnat plats för - sommaren. underbart. när jag kom hem till mitt lilla krypin möttes jag för omväxlings skull inte av iskyla utan värme, till och med hetta. (samt en instängd doft som min hjärna genast kände igen som "hemma". skumt det där, jag har ju precis varit hemma på riktigt och det var hur hemma som helst. men nu tycker tydligen mina impulser att jag är hemma här. någon slags betingning, jag lovar.)

efter jobbet idag gav jag och miriam oss ut för att njuta av denna högsommar. det gjorde vi allra bäst på den lummiga gård som hör till moskéns tesalong. i sällskap av myntate och söta kakor. det var verkligen en oas. mosaik och växter. underbart och bara så avslappnande. för att använda ett ord som jag tycker klingar töntigt men passar fantastiskt bra in här: harmoni. och så vackert sedan! mosaik och färger...
efter att miriam hade lämnat mig tog jag mig en liten promenad. jag insåg att jag aldrig hade besökt jardin des plantes (botaniska trädgården) och att den var på gångavstånd så, varfö inte? oas var det ja. nummer två för dagen. ljuvligt. jag gick loss med kameran samtidigt som jag planerade många sommarkvällar under träden i trädgården med en bok i näven. tuileries-trädgården kan slänga sig i väggen.


(många många fler foton finns såklart på annaclaes.bilddagboken.se. funkar det inte så gå in på bilddagboken och sök på annaclaes)

Etiketter: , , , ,

torsdag, april 12, 2007

jag har tråkigt...

...och jag snodde det här från en blogg vars författare jag inte känner, det känns mindre löjligt då...
10 FÖRSTA
bästa kompis - jacqueline som slog i mig att hon var med i arvingarna kanske. eller jasmin som jag ritade aladdinteckningar med..
bil - svarta faran! min kära skrotvolvo med en röd rand på sidan som tyvärr har rullat vidare nu
kärlek - kristoffer på dagis kanske. tvingade mamma att köra och lämna kärleksbrev i hans brevlåda
husdjur - har inte haft det än
semester - tyskland när jag var typ ett
jobb - ung i sommar på mitt gamla dagis (galet vilket dagistema det blev!)
köpta skiva - hade fått lite ace of base och robyn innan men jag tror jag köpte absolute music 22 själv..
riktiga kärlek - får nog bli michi. riktiga besvarade då.
piercing - har ju bara hål i öronen
konsert - måste ha varit the ark!
9 SENASTE·
alkoholdrycken - rödvin hos ludvig i måndags
bilfärd -från stallet idag, körde själv för först gången sedan september
filmen du såg -filmen om mig på överraskningsfesten
ringda telefonsamtal -mamma (ville hon ha bananer när jag ändå var på ica?)
bubbelbadet - ingen aning
spelade CD - nostalgispelade the ark i lördags
kyss -hmm, måndag ca 15.30?
gången du grät -farttårar när jag red idag
måltiden -misslyckad bulgursallad som urartade i mackor med ingefärsmarmelad
8 HAR DU NÅGONSIN·
dejtat en av dina bästa kompisar? -självklart!
blivit raggad på av bra kompis flickvän/pojkvän? -tror jag inte
blivit kär vid första ögonkastet? -nej inte kär..men lite förtjust kanske
fastnat med blicken i någons urringning? -ganska ofta faktiskt
fått ditt hjärta krossat? -ja
haft ett one night stand? -inte än, jag är alldeles för pryd och blyg!
sagt att du älskar någon utan att mena det? -nop
busringt till någon? -klart
7 SAKER DU HAR PÅ DIG JUST NU
1 - pyjamaslinne
2 - pyjamasbyxor
3 - bh
4 - trosor med lite glitter på
5 - glasögon
6 - ...
7 - ...
6 SAKER DU GJORT IDAG
1 - shoppat två par snygga jeans
2 - ridit för första gången på ett och ett halvt år
3 - kört bil för första gången sedan september
4 - blivit bjuden på lunch av pappa
5 - cyklat och ätit glass samtidigt
6 - njutit av solen
5 FAVORITSAKER UTAN RANGORDNING
- min kamera
- min i-pod
- min nya fina supercykel
- mina fulländade stövlar vars sulor nu är penetrerade av glasbitar från kb i söndags. usch.
- allt mitt te!
4 PERSONER DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR
1 - michi
2 - lite fina vänner utan inbördes ordning
3 - ...
4 - ... (fast egentligen berättar man ju inte allting för
någon, utan det handlar snarare om att berätta det mesta)
3 VAL
blått eller rött? -lätt rött, men jag gillar blå jeans och mina blåa stövlar...
sommar eller vinter -sommar! fast egentligen höst
choklad eller chips? -choklad
2 SAKER ATT GÖRA INNAN DU DÖR
1 - åka transsibiriska järnvägen
2 - dj:a så att folk dansar
1 SAK DU ÅNGRAR
1 - en taskig sak jag sa till min kompis i fyran som jag aldrig kommer berätta eller släppa

Etiketter:

onsdag, april 11, 2007

möllan in my heart



möllan forever

Etiketter:

är i sverige nu igen och det innebär, liksom förra gången: fikamaraton. igår hade anja, rebecka och jag värsta långa mysiga fikan på mindre mysiga emmas. varför jag ville gå dit är ett mysterium, det luktade svett ju! trevligt var det i alla fall och långfikan blev extra lång för anja, som hade kollat fel på tågtiderna och flirtat till sig ett besöksförbud på espresso house ( d v s hon hade redan varit där en gång och flirtat lite så det hade varit jobbigt att gå dit igen, en kvart efter) så hon fick vackert kvarta hos mig. uppstigning 05.30. stackaren!
idag träffade jag julia min, vilket var jättelängesen och hemskt trevligt. utbyte av kramar och födelsedagspresenter samt grova scones på espresso house till anjas ära. sedan begav jag mig för att hämta min födelsedagscykel! vilken njutning att cykla på den! man kommer faktiskt någon vart. märklig känsla för mig som är van vid tomma däck och en kedja som i princip nuddar marken. nu ska jag cykla överallt. sommaren here I come...
för övrigt har min påskhelg nästan varit så bra den kunde bli. födelsedagskalas med släkten (cheesecake!), skogspromenad med michi i regn, långfredagsfika (ovanlig aktivitet det där!) hos anja, öldrickande med michi, ludvig och elisabet, johnossikonsert och vilt dansande på kb, cluedo och rödvin hos ludvig...och överraskningsfest såklart! beskrivning kommer på begäran, men jag kan i alla fall säga att jag blev överraskad. och att ciabattorna jäste i magen!

ciabatta eller bebis? rebecka!

överraskningsfestjag

kul långfredagsfika

john(-ossi)

Etiketter: , , , , ,

tisdag, april 03, 2007

min födelsedag...

...den var nog nästan den bästa jag har varit med om. inget ont om mina andra födelsedagar (till exampel ellingteater i köpenhamn och klarat teoriprov..) men den här innehöll exakt allt som en tjugoårsdag ska innehålla. lollo och sara var ju här i helgen så jag fick vakna upp i deras härliga, hyrda lägenhet i marais och mötas av ett presentkort på en trevlig middag... lätt att jag ska ta ut den i saras trädgård (nära grillen) i sommar.


dagen fortsatte med shopping. underklädesshopping. det bästa man kan spendera pengar på, strax efter mat, musik och böcker. fråga mig inte vad min sidenpyjamas kostade... sen lyckades jag inhandla en klänning för kvällens begivenhet...


...som var festen hos miriam som vi länge planerat! den blev, utan att överdriva, den ultimata tjugoårsfesten. mycket champagne, jordgubbar, choklad, oväntade men välkomna besök och härliga människor. inga spyor (men väl två fridsamma däckningar), inga klagomål från grannar (men väl gratulationer!) och inga "det är väl en dag i morgon också". glädje som inte ville ge sig iväg, festen som aldrig tog slut. lagom mycket smördegssnacks, scatman och indiedans. oförglömliga presenter. salt på golvet och en avrundning i form av en varm pain au chocolat vid sjutiden. den bästa hemmafest de hade varit på i paris, tyckte några (skryt, skryt...). och jag hade fantastiskt kul. tack alla!
en liten bild, men fler hittas på bilddagboken. (mindre chans att datorn dör...) här är några av de fina som förgyllde min natt! benjamin, jag, amanda, emma och maria.




Etiketter: , , ,